Салат "Генеральський" на зиму — рецепт з огірків та помідорів.

Салат
Салат "Генеральський" на зиму — рецепт з огірків та помідорів

Цей солодко-кислий салат з овочів - справжня зимова насолода. Соковиті помідори, хрустка капуста, ароматна зелень і свіжі огірки нарізані різними способами, щоб створити чудову комбінацію текстур і смаків. Найкраще, що для його приготування не потрібно стерилізувати і він може зберігатися до весни.

Рецепт був опублікований на кулінарному сайті Smachnenke.

Інгредієнти:

  • помідори — 2 кг;
  • огірки — 2 кг;
  • цибуля — 600 г;
  • капуста білокачанна — 600 г;
  • морква — 600 г;
  • болгарський перець — 600 г;
  • петрушка — 1 пучок;
  • олія рафінована — 200 мл.;
  • оцет 9% — 200 мл.;
  • сіль — 4 ст. л.;
  • цукор — 200 г.

Приготування:

Овочі нарізати: капусту тонко нашаткувати, помідори й огірки нарізати напівкільцями, болгарський перець — соломкою, моркву та цибулю — напівкільцями. Додати подрібнену петрушку.

Овочі разом з сіллю та цукром. Фото: smachnenke.com.ua

У велику миску змішати всі овочі з сіллю, цукром, оцтом, олією, зеленню і перцем за смаком. Перемішати.

Дати салату настоятися протягом 3 годин при кімнатній температурі, періодично помішуючи, щоб виділилось більше соку.

Заготівля на зимовий час. Фото: smachnenke.com.ua

Розкласти салат у стерилізовані банки, залити маринадом до верху. Закрити банки стерильними кришками й стерилізувати 20–25 хвилин після закипання.

Закатати банки, перевернути догори дном і залишити охолоджуватись. Зберігати в холоді.

Додаткові рецепти:

Як приготувати майже малосольні огірки за 20 хвилин.

Рецепт ферментованих помідорів, які будуть готові за 4 дні. Дуже корисна закуска для вашого кишківника.

Ідеальні малосольні огірки за два дні. Цей рецепт гарантує правильні пропорції, щоб закуска не була надто солоною чи кислою.

У цій статті описано, як приготувати зимовий салат з овочів у солодко-кислому маринаді, який ідеально підійде як консервація на зиму. Рецепт не вимагає складних процесів стерилізації і легко виконується в домашніх умовах. Ви зможете насолоджуватися цим салатом до весни, додаючи різноманітність до зимового харчування.


Читайте також

Реклама