Небезпека на нашій тарілці: це дієтичне м'ясо пов'язане із ризиком захворювання на рак.


Нове дослідження показало зв'язок між споживанням курятини та ризиком онкозахворювань
Італійські вчені з Національного інституту гастроентерології оприлюднили результати дослідження, в якому було виявлено, що щотижневе споживання понад 300 грамів курятини пов'язане із збільшеним ризиком онкологічних захворювань шлунково-кишкового тракту на 27% у порівнянні із меншим споживанням цього продукту.
Вчені зауважують, що сучасні методи вирощування курей часто передбачають використання антибіотиків та гормонів, а також перегрівання курятини під час приготування може сприяти розвитку онкозахворювань. Лікар гастроентеролог і терапевт Євгенія Белінська рекомендує вибирати органічну курку і готувати продукт при помірних температурах до 140 градусів, а також варто додавати більше інших джерел білка до раціону, таких як індичка, риба, бобові культури та тофу.
Читайте також
- Виплати призупинять: українцям дали час до 1 жовтня на важливу процедуру
- На порозі газового колапсу: чи загрожує Україні дефіцит блакитного палива взимку
- США схвалили укол від ВІЛ із майже 100% захистом: лише дві ін'єкції на рік
- Європа запропонує Ірану чотири пункти: Макрон розкрив деталі
- Правило п'яти років: кому без довідки про зарплату пенсію тепер не оформлять
- Іран терміново вивозить нафту: Bloomberg дізнався, що відбувається